FAQ

Valizo heeft voor u de leukste dagjes uit, weekendjes weg en vakanties geselecteerd uit het grote aanbod van Nederlandse touroperators op internet. Dat maakt het kiezen van een ideale vakantie wel zo gemakkelijk. Bovendien kunt u tijdens het kiezen èn boeken van een vakantie of dagje uit, altijd rekenen op een betrouwbaar advies en persoonlijke begeleiding van onze Valizo Reisadviseur.

Valizo helpt u bij het zoeken naar een vakantie, weekendje weg of dagje uit in het binnen- en buitenland. Het leukste aanbod selecteren we en plaatsen we op deze website. Zoeken naar de ideale vakantie is niet meer nodig, want Valizo heeft leukste dagjes uit, weekendjes weg en vakanties al voor u gevonden. De speciaal geselecteerde vakanties, weekendjes weg en dagjes uit hebben we voor u overzichtelijk in categorieën gezet. Wilt u graag een boeking maken? Dat kan. Vanuit Valizo.nl klikt u gemakkelijk door naar de boekingsomgeving van de touroperator. Dat wijst zich vanzelf.

Valizo biedt haar dienstverlening speciaal aan voor senioren woonachtig in de Achterhoek. Maar uiteraard is iedereen in Nederland en België welkom om een vakantie, weekendje weg of dagje uit op Valizo.nl te boeken.

Het Valizo team zoekt naar de allerleukste dagjes uit, weekendjes weg en vakanties. Dat doen we door middel van het pre-selecteren van geschikt, bestaand vakantie aanbod. Dat maakt het kiezen een stuk overzichtelijker. Alleen de leukste plaatsen wij op onze website. We stellen de dagjes uit, weekendjes weg en vakanties niet zelf samen, maar laten het aanbod van Nederlandse touroperators zien.

U kunt altijd rekenen op een betrouwbaar advies en persoonlijke begeleiding van onze Valizo Reisadviseur tijdens het zoeken en boeken van een dagje uit, weekendje weg of vakantie.

Boeken bij Valizo is nog leuker, want als u lid bent van Kruiswerk Achterhoek krijgt u ook altijd een extraatje cadeau bij het boeken van een dagje uit, weekendje weg of vakantie.

Wilt u meer weten over Valizo? Heeft u vragen over onze website of wilt u contact met onze Reisadviseur? Neem dan contact met ons op. Dat kan per mail maar natuurlijk ook telefonisch. We helpen u graag. Telefoon: 088 - 17 17 350 e-mail: info@valizo.nl Bezoekadres: Valizo 't Brewinc (tweede verdieping) IJsselkade 17 7001 AN DOETINCHEM Openingstijden: ma. t/m vrij. van 09:00 tot 16:00 uur

De prijzen van dagjes uit, weekendjes weg en vakanties worden bepaald door de touroperators. Iedere avond updaten wij onze prijzen. Het kan dus soms voorkomen dat een prijs op onze website niet overeenkomt met de prijs van onze partner. Helaas kunnen wij hier niets aan doen. Kijk voor de actuele prijs ook altijd nog even op de website van de aanbieder.

Dit betekent dat onze partner de prijs van de reis heeft veranderd. Het kan zo zijn dat een bepaalde reis is uitverkocht of enorm populair is. In dat geval worden de prijzen door onze partner verhoogd. Valizo krijgt hiervan geen melding, waardoor we het soms niet op tijd in de gaten hebben. In dat geval staat er op onze site een andere prijs dan op die van onze partner. Valizo update de prijzen van het aanbod éénmaal per 24 uur.

Hoe we de prijzen tonen op de website is afhankelijk van de reis, dat kan dus soms per persoon zijn en soms per kamer of huisje.

De wet die bepaalt dat consumenten een zichttermijn van 14 werkdagen hebben, maakt een uitzondering op reizen en is hier dus niet van toepassing.

Het vakantie aanbod op de website is onder voorbehoud van beschikbaarheid. Het prijsoverzicht is ook onder voorbehoud van de beschikbare mogelijkheden, zoals vertrekdata, vluchtklassen, kamertypen e.d. In de ANVR Reisvoorwaarden is sprake van een vrijblijvend aanbod dat door de reisorganisator kan worden herroepen. Dat kan bijvoorbeeld voorkomen als een reis is volgeboekt.

Valizo verstuurt 1 keer per maand een nieuwsbrief met daarin het vernieuwde aanbod. Dus wilt u op de hoogte blijven van de leukste vakanties, weekendje weg en dagjes uit? Dan kunt u zich kosteloos inschrijven op onze nieuwsbrief.

Op onze website ziet u rechts onderaan een invulveld om u aan te melden. Als u hier uw e-mailadres invult en op “aanmelden” klikt dan wordt u aangemeld voor de nieuwsbrief!

Als u zich wilt afmelden voor de nieuwsbrief dan kunt u op het linkje onderin de nieuwsbrief klikken: “meld u af voor de nieuwsbrief”. Mocht dit niet lukken, neem dan contact met ons op en meld dat u zich graag wilt uitschrijven voor de nieuwsbrief. We helpen u graag.

Als uw dagje uit, weekendje weg of vakantie er niet tussen staat dan kunt u altijd even contact met ons opnemen. Samen bekijken we of er een mooi alternatief beschikbaar is.

Onze reizen zijn niet specifiek voor alleengaanden, maar we hebben wel regelmatig passend aanbod. Kijkt u eens rustig rond op Valizo.nl of neem contact op met de Valizo Reisadviseur.

Als u een dagje uit, weekendje weg of vakantie wilt boeken via onze website dan klikt u op de “boek” knop die u in het gekozen aanbod aantreft. Deze knop linkt u door naar de website van de touroperator waar u de reis daadwerkelijk kan boeken. Het boeken gebeurt dus niet op onze site, maar bij de aanbieder van de reis.

Aangezien u de reis niet bij Valizo rechtstreeks boekt kunt u niet telefonisch boeken bij Valizo. Maar we kunnen u wel telefonisch helpen om de boeking op onze website te maken. Neem hiervoor contact op met onze Valizo Reisadviseur.

Omdat u uw reis niet bij Valizo boekt, maar rechtstreeks bij de touroperator, kunnen wij dit helaas niet voor u regelen. Hiervoor kunt u contact opnemen met de touroperator waar u uw dagje uit, weekendje weg of vakantie hebt geboekt. U heeft uw boekingsbevestiging ook van de touroperator ontvangen.

Dit verschilt per touroperator. Bij sommige van onze touroperators kunt u een aanbetaling van uw dagje uit, weekendje weg of vakantie doen, terwijl anderen niet met een aanbetaling werken. Ook de betalingsmogelijkheden verschillen. Bij de meeste touroperators kunt u betalen per creditcard of iDeal. Als u dit van te voren wilt weten dan kunt u het beste contact opnemen met de touroperator waar u gaat boeken of met onze Valizo Reisadviseur.

Valizo heeft geen inzicht in de boekingsbevestigingen, omdat u uw dagje uit, weekendje weg of vakantie rechtstreeks geboekt heeft bij de touroperator. Mocht er iets niet goed zijn met de bevestiging, of als u deze nog niet heeft ontvangen, dan kunt u contact opnemen met de touroperator waar u de reis heeft geboekt.

Nee, Valizo is niet aangesloten bij de ANVR of SGR. Dit is omdat wij zelf geen dagjes uit, weekendjes weg of vakanties verkopen, maar enkel een pre-selectie maken van het aanbod van Nederlandse touroperators. De meeste touroperators zijn daarentegen wel bij de ANVR en SGR aangesloten.

Omdat u de reis niet bij Valizo boekt, maar rechtstreeks bij de touroperator, kan Valizo uw reis niet annuleren. Hiervoor kunt u contact opnemen met de touroperator

Het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt u met de voorbereiding van uw vakantie. Het reisadvies is gebaseerd op informatie van de Nederlandse ambassade of consulaat, inlichtingendiensten, vertegenwoordigingen van andere landen, lokale autoriteiten, bedrijven en andere organisaties. Het hoofddoel van een reisadvies is het informeren over de veiligheid in een land. Daarnaast staan er algemene en praktische tips in het reisadvies. Voor meer informatie verwijzen wij naar de volgende website: www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen

Bij een dagje uit, weekendje weg of vakantie is het uw eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat u alle benodigde reisdocumenten bezit. De Nederlandse identiteitskaart is bruikbaar in de volgende landen *: Andorra, België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië en Noord Ierland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (inclusief Madeira en de Azoren), Roemenië, San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje (inclusief de Canarische Eilanden), Tsjechië, Turkije, Zweden en Zwitserland. * De informatie over benodigde reisdocumenten is aan veranderingen onderhevig. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste reisdocumenten. Valizo kan niet voor bovenstaande informatie aansprakelijk worden gesteld. Mensen met een andere nationaliteit dan de Nederlandse dienen bij hun ambassade of consulaat na te gaan welke reisdocumenten voor hen van toepassing zijn. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat u bij vertrek en tijdens de vakantie alle benodigde documenten in het bezit heeft.

Sinds 26 juni 2012 is het bijschrijven van kinderen in het paspoort van de ouders niet meer mogelijk. Alle kinderen moeten over een eigen paspoort te beschikken. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Rijksoverheid. Als uw kind een andere achternaam heeft dan u of uw partner, eisen sommige landen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende volwassene daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft. Voor meer informatie verwijzen wij naar de website van de Marechaussee.

Of er een visum nodig is hangt af van de bestemming waar u naartoe gaat. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met de Valizo Reisadviseur. U kunt ook kijken op de website van de Visumcentrale: www.visumcentrale.nl

Voor informatie met betrekking tot de gezondheid, vaccinaties en aanbevelingen voor reisbestemmingen, verwijzen wij naar Reisprik. Reisprik is het grootste landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsenpraktijken voor advisering en vaccinatie. De praktijken leveren kwaliteit en service. Maak een afspraak via internet, wordt snel en vakkundig geadviseerd en krijg ondersteuning na thuiskomst. Reisprik is als erkend vaccinatiecentrum aangesloten bij het LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering). www.reisprik.nl

Goed verzekerd op reis gaan is noodzakelijk. U kunt ter plaatse te maken krijgen met hoge kosten wanneer u moet worden opgenomen in een ziekenhuis of gerepatrieerd dient te worden naar Nederland. Ook kosten door diefstal of door schade aan uw bagage of logies worden door een reisverzekering vergoed. Daarnaast kunt u zaken als geld, bijzondere sporten, ongevallen e.d. meeverzekeren. Voor de verzekeringen geldt dat dekking plaatsvindt op basis van de verzekeringsvoorwaarden. Kijk voor meer informatie op www.valizo.nl/verzekeringen

Wanneer u voor vertrek uw dagje uit, weekendje weg of vakantie moet annuleren dan kunnen de annuleringskosten oplopen tot 100% van uw reissom. Maar ook tijdens uw reis kunt u gedwongen worden uw reis vroegtijdig af te breken. Met een annuleringsverzekering dekt u in beide situaties het annuleringsrisico af. Bovendien heeft een annuleringsverzekering niet alleen betrekking op u en uw reisgenoten, maar ook op uw eerste en tweedegraads familie en indien gewenst op vrienden, kennissen, zaakwaarnemers e.d. Voor de verzekeringen geldt dat dekking plaatsvindt op basis van de verzekeringsvoorwaarden. Kijk voor meer informatie op www.valizo.nl/verzekeringen

Voor het afsluiten van een verzekering kunt u contact opnemen met onze Valizo Reisadviseur. Een annuleringsverzekering dient binnen 7 dagen na boeking te worden afgesloten. Een reisverzekering kan tot 1 dag voor vertrek voor u worden afgesloten. Valizo zal na ontvangst van uw gegevens de verzekering voor u afsluiten. De verzekeringspolis en voorwaarden ontvangt u vervolgens per omgaande. Kijk voor meer informatie op: www.valizo.nl/verzekeringen

Wij doen ons uiterste best om uw vakantiewens zo goed mogelijk in te vullen.Toch kan het zijn dat u niet tevreden bent over deze service- en dienstverlening. Wij verzoeken u dan vriendelijk contact op te nemen met de Valizo Reisadviseur. Wij stellen het zeer op prijs als u ons in de gelegenheid stelt om uw onvrede weg te nemen of waar mogelijk te verhelpen!