Wijnwandelvakantie in de Provence – Frankrijk
Wijnwandelvakantie in de Provence – Frankrijk
Vanaf
250,00

Thema

Vakanties

Bestemming

Frankrijk

Reisgezelschap

Individueel

Reisduur

1 week

wijnwandelvakantie vanuit sfeervol hotelletje
Een heerlijke, culinaire wijnwandelreis in een bijzonder interessant wijngebied met een prachtige natuur. Hier liggen de zuidelijke Villages van de Côtes du Rhône en enkele cru’s. Voor de kenners: de wijn uit Gigondas, Vacqueyras, Beaumes de Venise. Je verblijft in een charmant Provençaals hotelletje nabij het wijndorpje Séguret, aan de voet van de Dentelles de Montmirail. Voor de liefhebbers zijn er een aantal wandelingen uitgezet.

Uniek aan deze reis
-Ontdek de wijnen en de mooie wijndorpjes aan de voet van de Dentelles
-Orange en Avignon zijn vlakbij
-Te gast in sfeervol Provençaals hotelletje tussen de wijngaarden

Frankrijk – Provence
De Dentelles de Montmirail is een groen bergmassief tussen Rhônevlakte en Mont Ventoux. Het ligt midden in de Provence, in de Vaucluse, en het is een echt wandelgebied. De kale kalkstenen toppen doen denken aan een indrukwekkende zaag, maar ze zijn nog geen 750 m hoog. Het gebied wordt omringd door bekende wijndorpen en wijngaarden. De plaatsjes zijn middeleeuws en onbedorven: smalle, steile, met keitjes geplaveide steegjes; oude kalkstenen huizen in de kleur van de berg en schaduwrijke pleintjes. In de nabije omgeving is ook op cultureel gebied veel te zien, zoals Orange met zijn amfitheater en Vaison-la-Romaine met zijn opgravingen van een hele Romeinse stad en een prachtig museum van moderne kunst. Elke dag is er voor de liefhebbers een korte rondwandeling beschreven. Je verblijft in een charmant Provençaals hotelletje nabij het wijndorpje Séguret, aan de voet van de Dentelles de Montmirail. Séguret is zelfs “un des plus beaux villages de France”. Het hotel beschikt over een kleine tuin met zwembad en een schaduwrijk terras.

Over de accommodaties
Hotel la Bastide Bleue ligt heel rustig, op 10 minuten lopen van wijndorp Séguret, tussen lage heuvels, omgeven door gereputeerde wijngaarden: een heerlijke plek! La Bastide Bleue is een gastvrij en charmant Provençaals familiehotelletje. Het voormalige, monumentale boerenhuis met zeven kleine, gezellig ingerichte kamers, heeft een bijzonder fraaie binnenplaats, waar bij goed weer heerlijk buiten kan worden gegeten. De gasten staat een achter het huis gelegen zwembad ter beschikking. Je zit op enkele kilometers afstand van Gigondas, Beaumes de Venise, Châteuneuf-du-Pape, enz.

Over de maaltijden
Elke ochtend staat er een lekker ontbijt klaar. Voor de lunch kan je onderweg in een eethuisje neerstrijken of iets inkopen voor een picknick. Voor het avondeten kan je op vele plekken in de omgeving terecht. In je informatiepakket vind je tal van restauranttips, voor lunch of diner, zodat je altijd een leuke plek voor het avondeten kunt vinden.

Inbegrepen
Alle overnachtingen
Alle ontbijten
1 rondleiding en wijnproeverij en tips voor andere goede wijnadressen
SNP-reisdocumentatie en kaartmateriaal

Niet inbegrepen
Heen- en terugreis
Diners en lunches
Persoonlijke uitgaven
Verzekeringen
Fooien
Over de activiteiten
Je hebt de keuze uit vijf rondwandelingen. Je loopt over heuvelachtig terrein, deels over onverharde landwegen, soms over stille asfaltweggetje , dan weer over stenige bospaadjes of paadjes door het struikgewas. Één keer is er een korte bergachtige passage. Op een aantal dagen komen wat steilere klimmetjes voor. De hoogteverschillen lopen uiteen van 200 tot 500m stijgen en dalen per dag. Één wandeling bestaat uit twee lussen en is dus op te knippen in twee kortere rondjes. Voor elke wandelaar met een goede conditie zijn deze wandelingen te doen.

Extra dagen
Je kan bij dit arrangement altijd extra dagen bij boeken.

Over de route en parkeergelegenheden
Omdat de wandelingen niet allemaal in de omgeving van de accommodatie liggen, en omdat de accommodatie niet gemakkelijk met openbaar vervoer te bereiken is, adviseren we je per eigen auto te reizen. Tevens kan je dan zelf de gekochte wijnen mee naar huis nemen.
De afstand van Utrecht naar Séguret is ca. 1100 km en de reistijd is ca. 11 uur.

Verlengingshotel
Hotel Danieli in Avignon is een eenvoudig hotel waar veel aandacht is besteed aan decoratie. Overal vindt u bloemenpatronen en antieke meubeltjes die u terug brengen naar lang vervlogen tijden. De kamers zijn voorzien van verschillende faciliteiten en zijn bovendien allen goed geïsoleerd om eventuele drukte buiten te houden.

Reisdetails

  • Land: Frankrijk

  • Stad: Séguret

  • Continent: Europa

  • Regio: Provence

  • Huisdieren toegestaan: Je hond mag mee

  • Transport: Eigen vervoer

  • Inclusief vlucht: Nee

Boek nu op de website van de aanbieder